Zakaj uporabljamo spletne portale? – Izdelava, oblikovanje, gostovanje in trženje spletnih strani, portalov, forumov, trgovin in galerij

Zakaj uporabljamo spletne portale?

Izdelava Mambo/Joomla spletnega portala je odlična izbira za vašo dinamično spletno stran. Uporabnikom in administratorjem omogoča preprostno administracijo tekstualnih in medijskih vsebin z možnostjo fleksibilnih nastavitev uporabniških pravic in nivo dostopa za uporabnike.

Mambo in Joomla sta izdelka, ki podpirata gradnjo internet portalov, ki so za razliko od klasičnih html strani dinamične aplikacije in nudijo uporabniku samostojno gradnjo in urejanje portalskih vsebin. V podjetju smo se odločili za ta produkt, ker nudi veliko večjo odprtost, profesionalnost in enostavnost urejanja vsebin v primerjavi z ostalimi produkti, ki so na voljo.

Mambo in Joomla sta grajena po GNU licenci, zato ga lahko apliciramo kateremu koli uporabniku brez plačlla licenčnine. Portal uporablja za bazo podatkov standardno MySql podatkovno bazo, ki je tudi pod GNU licenco.

Glavna razlika med portalom in klasičnimi stranmi pa je v tem, da so portali informacijsko orientirane strani in nudijo tisto kar uporabnik potrebuje. Oblikovanje portala poteka preko takoimenovanih grafičnih vzorcev oz. predlog (templates) in omogočajo enoten oblikovni pristop za celoten portal. Portal pa nam omogoča uporabo tudi pod-vzorcev, ki nam omogočajo izvedbo dodatnih oblikovanj posameznih tematik, področij, zato lahko izgradimo resnično kvalitetne in uporabne internet strani.

Portal pozna tudi najnovejšo RSS distribucijo novic, kar omogoča grozdasto gradnjo sistemov portalov in izmenjavo novic ter vsebin med različnimi portali. Ta sistem s pridom uporabljajo že številni informacijski servisi po svetu.

Pomembne novice za uporabnike Mamba ali Joomle temeljijo na dejstvu, da se je ustanovila joint venture skupina razvojnikov in programerjev, ki bodo nudili dodatne OSC (Open Source community) storitve.

Funkcijonalnost spletnega portala se lahko nadgradi z inštalacijo dodatnih komponent, modulov ter vtičnikov.

Mambo in Joomla sta najhitrejše razvijajoča portalska sistema na svetu. Dejstvo, da je licenca brezplačna omogoča hitro širjenje sistema. Kupec plača samo realizacijo in oblikovanje aplikacije, ter če želi tudi nadaljno vzdrževanje.

Related Posts

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja